Loes het Open Hiring-avontuur is nu écht begonnen! Online versie
Programma Open Hiring™
5 april 2019
 
Start Foundation
Beste Loes,

Hoewel de economie in Nederland goed draait, staan er ruim 700.000 mensen zonder werk aan de kant die pertinent worden uitgesloten op de arbeidsmarkt. Terwijl velen wel willen en kunnen werken! Juist voor die mensen introduceren Start Foundation en Greyston het Open Hiring-experiment in Nederland. Of dat nodig is? Nog voordat de eerste vacaturewachtlijst openging bij MamaLoes in Goirle (mensen hoeven slechts minimale contactgegevens door te geven, verder stellen we geen vragen), stonden de eerste werkzoekenden al voor de deur.

(Mama) Loes de Volder in de Open Hiring WhatsApp-groep: "Na een eerste woelige week sluiten we af op 69. Dit hadden we gehoopt, maar niet voorzien, volgens mij."

... De teller staat nu overigens op 86!    
MamaLoes heeft Nederlandse primeur van Open Hiring™ 
Het Open Hiring-avontuur is nu écht begonnen! Voor wie de berichten in de media heeft gemist: Start Foundation is met een eerste pilot van start gegaan bij MamaLoes, een bedrijf dat babyartikelen verkoopt via vijf winkels en een webshop (130 medewerkers). Daarnaast is ons team in gesprek met andere bedrijven die interesse hebben om als pilotbedrijf vacatures open te stellen via Open Hiring. Start Foundation wil uiteindelijk met tien Nederlandse ondernemingen – verschillend in type en sector – Open Hiring testen. De ervaringen van deze bedrijven en het effect van Open Hiring op de werknemers worden uitgebreid gemonitord.
Greyston is er trots op dat Open Hiring voor het eerst de grens over gaat. Dat zegt iets over het succes en de mogelijkheden van deze aanpak. Start Foundation wil via de eerste experimenten stapsgewijs zien te komen tot een variant van Open Hiring, die breed inzetbaar is op de Nederlandse arbeidsmarkt.
Lees het originele persbericht
Facebook Twitter LinkedIn
Ook op social media liep het storm met uiteenlopende reacties. Opvallend veel mensen uit de regio werden door anderen getagd en gewezen op deze kans. Bekijk de reacties op o.a. Facebook Omroep Brabant.
Open Hiring in de media
Binnen zonder solliciteren: Goirles bedrijf MamaLoes slecht (bijna) alle drempels voor een baan
- het AD
Lees dit artikel
MamaLoes doet aan 'Open Hiring' en neemt iedereen aan
- NPO Radio 2
Uitzending gemist
Radio-interview Jos Verhoeven over het Open Hiring-programma
- BNR Radio
Terugluisteren
 
 
@GreystonBakery:
Bold organizations will lead the way in creating an inclusive economy for all and MamaLoes and @StartFoundation are setting the example for others to follow.” ~ Mike Brady, President and CEO of Greyston Bakery
Hogeschool van Amsterdam
Een baan zonder sollicitatiegesprek
In mei dit jaar komt er een boek uit onder redactie van lector Martha Meerman, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, met daarin een hoofdstuk over Greyston en het Open Hiring-experiment in Nederland. We mogen deze informatie nu al delen met relaties van Start Foundation.
Download
Facebook Twitter LinkedIn
 
Veelgestelde vragen

Via deze link vind je een lijst met de veelgestelde vragen rondom het programma
Open Hiring. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan via het contactformulier.
 
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door