Terugblik 2016: inclusief ondernemen wint terrein
Online versie
22 december 2016
 
Start Foundation
Beste lezer,

Wat hebben seks en koekjes met elkaar te maken? Veel. In beide gevallen zijn ze met sociaal ondernemen te verbinden, merkte Start Foundation in 2016. Het inclusieve gedachtegoed krijgt steeds vaker voet aan de grond in het reguliere bedrijfsleven, zag Start Foundation-directeur Jos Verhoeven. Er is niettemin nog volop werk aan de winkel. ‘We-conomy draait om samen doen, en samen antwoorden zoeken op sleutelvragen. Zoals: wat is gezonde inclusiviteit en hoe voer je dat in?’
Inclusief ondernemen wint terrein
2016 bracht voor Start Foundation de bevestiging dat haar missie steeds meer aanslaat bij normale bedrijven. Veel werkgevers tonen zich gevoelig voor het appel om meer aan sociaal ondernemen te doen.
Toch valt het in de praktijk niet mee om hieraan handen en voeten te geven. ‘Want het is lastig om een idee concreet te vertalen in het meer kansen bieden aan mensen’, zegt Start Foundation-directeur Jos Verhoeven. ‘Wij helpen graag bij die transitie.’ Vorig jaar waren wij ook betrokken bij twee opmerkelijke initiatieven. My Red Light in Amsterdam is het eerste seksbedrijf in zelfbeheer. Daarnaast opent de New Yorkse koekjesfabriek Greyston, sociale firma bij uitstek, in de loop van volgend jaar een vestiging in Amsterdam. Met dank aan Start Foundation.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Even voorstellen: Senna Bouteba
Senna Bouteba (adviseur investering en innovatie bij Start Foundation) ergert zich als maatschappelijke professionals of sociaal ondernemers redeneren: ‘Ik doe goeie dingen, dus ik heb recht op geld.’
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Videoboodschap: terugblik 2016
Het Start Foundation-‘geluid’ krijgt steeds meer weerklank in het bedrijfsleven. De medewerkers namen een inspirerende kerstboodschap op, met uiteraard de beste wensen voor 2017!

Bekijk hier de video

Facebook Twitter LinkedIn
 
We-conomy draait om samen doen
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door