Maakt er werk van Online versie
24 september 2019
 
Start Foundation
Beste lezer,

Graag stellen we aan je voor: Anneke Westerlaken. Als jongste bestuurslid ooit gelooft ze in de onorthodoxe aanpak van Start Foundation. Opkomen voor mensen die wat kwetsbaarder zijn, iets voor een ander kunnen betekenen, dat vindt ze belangrijk. Gelukkig zijn er meer mensen die zo denken. Na MamaLoes en Chain Logistics hebben nu ook ECCO Leather, Kleywegen en de Koekfabriek de stap gezet naar Open Hiring. Er hebben zich bij deze bedrijven inmiddels alweer tientallen mensen aangemeld. Open Hiring werkt! 
Iets voor een ander betekenen
Van huis uit kreeg Anneke Westerlaken mee dat het belangrijk is iets voor een ander te betekenen. Haar moeder was verpleegkundige en opende een inloophuis aan huis. “Kwam ik uit school, zaten er soms wel tien vreemden in de woonkamer met allemaal een eigen verhaal. Dat leverde bijzondere gesprekken op,” vertelt de vrouw die dit jaar toetrad tot het bestuur van Start Foundation.
Anneke Westerlaken (1983) was op de mavo vastbesloten om pro-deo advocaat te worden. Want behalve dat ze geleerd had dat het belangrijk is iets voor een ander te betekenen, had ze ook de overtuiging dat iedereen recht had op hulp, ook als er wat aan de knikker was. Vol overgave begon ze dan ook aan een mbo-opleiding tot sociaaljuridisch medewerker. Vastbesloten om via het hbo door te stromen naar de universiteit. Maar het liep anders.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Intake
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
De zorg voor mensen die het op eigen kracht niet redden op de arbeidsmarkt in Nederland, doet me denken aan de chaos in de aankomsthal van JFK International Airport in New York. Regelingen en procedures te over, maar desondanks een complete puinhoop. Gevolg: lange wachttijden, geen keuzemogelijkheden, grote afhankelijkheid en dus stress.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Open Hiring op RTL nieuws
Drie nieuwe ondernemers hebben vacatures ingevuld door middel van Open Hiring en op deze manier een kans gegeven aan mensen die anders misschien moeilijk aan een baan komen. RTL nieuws sprak met een aantal van hen. Bekijk via onderstaande link de uitzending.
Uitzending RTL nieuws
Tussen 14:22 en 16:40
Facebook Twitter LinkedIn
 
Gelijke kansen op de arbeidsmarkt
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door