relatie je hebt eerder interesse getoond voor Open Hiring™ en daarom ontvang jij deze nieuwsbrief! Online versie
Programma Open Hiring™
23 oktober 2018
 
Start Foundation
Beste relatie,

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder interesse hebt getoond voor Open Hiring™. Via het programma Open Hiring™ bieden Start Foundation en grondlegger Greyston ook in Nederland baankansen aan mensen die aan de zijlijn staan. Het is een spannende uitdaging om dit concept in Nederland voet aan de grond te laten krijgen. Via deze nieuwsbrief delen we de ontwikkelingen en kennis(documenten).
‘Open Hiring’ is gewoon keihard werken! 
~ Programmamanager Ingeborg Zwolsman
Een halfjaar is Programmamanager Ingeborg Zwolsman nu voor Start Foundation aan de slag met het dossier ‘Open Hiring™’. Een periode van veel verkennen en ook vele verrassingen. “Het is een enorme hoeveelheid werk, en we trekken steeds meer overhoop. Tegelijk is het bijzonder om te zien wat Greyston heeft gerealiseerd. Stapje voor stapje kijken we hoe we dit concept uit de VS succesvol in Nederland kunnen invoeren.”
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Experimenteren met
Open Hiring™? 
Een landelijk opleidingsinstituut, een groot schoonmaakbedrijf en een semioverheidsorganisatie; de belangstelling om deel te nemen aan een Open Hiring™-pilot is groot en komt van uiteenlopende kanten.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Centraal informatie- en inspiratiepunt over Greyston-methode
Een bakkerij waar je zonder sollicitatie en ongeacht diploma of ervaring aan het werk kunt gaan. Dat is ongetwijfeld het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld uit de ‘Greyston-aanpak’. Maar er zijn in de loop van 35 jaren nog veel meer activiteiten ontwikkeld om mensen naar werk en een beter bestaan te helpen. Sinds afgelopen zomer kunnen geïnteresseerden daar alles over leren in het Center for Open Hiring in Yonkers (New York, VS).
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Haalbaarheid
Onderzoeksrapport
PDF, 371 KB
Naar de haalbaarheid van Open Hiring in Nederland liet Start Foundation onderzoeken verrichten door een consortium van hogescholen onder penvoering van Hogeschool Windesheim. Download de verkorte versie, inclusief aandachtspunten voor de situatie op de Nederlandse arbeidsmarkt.
Download
Facebook Twitter LinkedIn
 
Impactmeting
Een samenwerkingsverband van hogescholen is als kennispartner verbonden aan het programma. Ze deden al een haalbaarheidsonderzoek (zie bericht hierboven). Ook in de toekomst blijven ze betrokken. Zoals met advisering over de inrichting van de pilots én het monitoren daarvan. Centrale vraag daarbij: op welke wijze en voor wie heeft Open Hiring impact?
 
Ook de algemene nieuwsbrief van Start Foundation ontvangen? Opzeggen is altijd mogelijk.
Meld je hier aan.
Een baan zonder sollicitatiegesprek
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door