Lichtpuntjes in crisistijd Online versie
7 mei 2020
 
Start Foundation
Beste lezer,

‘Het nieuwe normaal’. Die zin horen we nu steeds vaker. Persoonlijk voel ik meer voor ‘het nieuwe abnormaal.’ Feit is dat we niet net kunnen doen alsof er niets aan de hand is en dadelijk gewoon weer door kunnen waar we begin maart gebleven waren. Maar hoe het er allemaal precies uit gaat zien weet niemand. Wij ook niet.

Onder dat gesternte zijn ook wij gaan nadenken over hoe nu verder. Plannen is echter lastig als je niet alle parameters kent, dus moet je wat aannames doen. Dat Open Hiring bijvoorbeeld niet in het gewenste tempo door zal ontwikkelen. Dat de vraag naar alternatieve vormen van arbeid veel groter zal worden als er veel meer mensen aan de zijlijn komen te staan. Dat we wegen moeten vinden om de groepen die al weinig populair waren, extra te steunen.

Lees meer
Optimisten hebben de... hele wereld
Charles Groenhuijsen is wekelijks te zien als tafelheer in Op1. Voor ons Nacorona.blog vroegen wij hem hoe hij de wereld ná Corona ziet.  “Als ik ergens pessimistisch van word, dan zijn het pessimistische voorspellingen.”
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Rijden met Coronapatiënten
Rob Dechesne (57) vervulde in zijn leven al heel wat functies. Maar zijn allermooiste baan vond hij drie jaar terug, toen hij taxichauffeur werd. Nu rijdt hij met coronapatiënten van en naar het ziekenhuis voor hun nierdialyse.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Artikel door Jos Verhoeven en Staf Depla
Laat mondkapjes voortaan lokaal en sociaal produceren.
- Het Financiële Dagblad 
Lees meer
Rob Jansen over uitdagingen en kansen tijdens Corona.
“We krijgen juist nu, in deze crisis, terug dat we altijd zo sociaal mogelijk met ons personeel omgegaan zijn. Vorige week kwam vanuit de werknemers spontaan de boodschap dat het uitbetalen van het vakantiegeld tot september mag worden uitgesteld, als de liquiditeit van Chain Logistics daarom zou vragen. Het is mooi om te zien dat je werknemers zo constructief met je willen meedenken als er veel op het spel staat.”
Rob Jansen, directeur van Chain Logistics in Uden, stapt heden ten dage beslist niet achteloos door het leven, maar vertaalt de coronamalaise bij voorkeur in termen van ‘uitdaging’ en ‘kansen’. “Natuurlijk maak ik me zorgen. Maar ik ben tevens een ras-optimist. Dat moet je zijn als ondernemer. Zelfs als alles om je heen onzeker en verwarrend is. Bij tegenwind ga ik er twee keer zo hard tegenaan.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Bonus
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
‘Goedemorgen heren. Fijn dat u er bent. We hebben ons in onze laatste raad van commissarissen-vergadering gebogen over uw beloning. Het doet me genoegen u te kunnen melden dat we besloten hebben, ondanks de grote verliezen die we momenteel lijden, u toch een bonus toe te kennen. Daar zit echter wel een voorwaarde aan.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Handen uit de mouwen steken
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door
...