Volle kracht vooruit weer!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online versie
17 februari 2022
 
Start Foundation
Beste Relatie,

De economie staat er goed voor en er lijkt een einde te komen aan twee donkere jaren. Met volle kracht vooruit dus weer. En dat betekent vol gas op het uitbannen van werkloosheid. Hoe? Dat is o.a. te lezen in ons Whitepaper Parallelle Arbeidsmarkt. En Open Hiring blijkt veel meer op te leveren dan banen. Naast al die abstracties blijven de mensen daarachter het belangrijkst. Zoals de ondernemer die de crisis doorkomt én de sociale doelstellingen overeind houdt. En de kleermaker die wel van omgeving, maar niet van vak wisselde.
   
Hoe gaat het nu met … Taxi Korthout?
Taxibedrijf Korthout houdt zich tot nu toe redelijk staande in de coronacrisis. Ook de sociale doelstellingen bleven overeind: 65 á 70% van alle medewerkers is 50‑plusser of vond moeilijk zijn weg op de arbeidsmarkt.
Een andere opsteker was de BORT Ondernemersprijs 2021, ook gewonnen dankzij het sociale profiel van Korthout. De toekomst ligt ingewikkelder. De diesel moet plaatsmaken voor de aanzienlijk duurdere E‑bus en ook de kosten voor het werken met kwetsbare doelgroepen lopen op. ‘Maar ons sociale hart gaat er nooit uit.’
Lees het interview met Bert
Facebook Twitter LinkedIn
Open Hiring draagt bij aan vier Sustainable Development Goals
Volgens de opstellers van het rapport dragen bedrijven die Open Hiring praktiseren actief bij aan vier van de zeventien SDG’s.
Download
Facebook Twitter LinkedIn
Whitepaper Parallelle Arbeidsmarkt
De Parallelle Arbeidsmarkt biedt mogelijkheden om het sociaal stelsel deels om te zetten naar actieve vormen van werkzekerheid, gericht op de blijvende ontwikkeling van ieders talent.
Download
Facebook Twitter LinkedIn
 
Van kostbare jurk voor jetset naar dikke jas voor daklozen
Abdulilil Alhasan (44) komt oorspronkelijk uit Syrië. Jaren geleden is hij dat land ontvlucht. Met vrouw en drie kinderen trok hij naar Libanon. Hij vond er werk in de ateliers van Zuhair Murad: een bekende Libanese ontwerper, geliefd bij o.a. de jetset in Frankrijk en de Arabische wereld. De verkoopprijzen voor deze kleding staan in geen verhouding tot de betaling aan de kleermakers. Via via reisde hij naar Nederland. Zijn zoektocht naar werk leidde naar Sheltersuit in Enschede.
Lees het interview
Facebook Twitter LinkedIn
 
Column
Discriminatie
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
“Hierbij ontvangt u een uitnodiging van de parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving voor een openbaar gesprek. De commissie heeft besloten u uit te nodigen voor een gesprek over het domein Arbeid,” zo vervolgde de correspondentie.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Waar maak jij werk van?
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin