Geef ook kansen aan oudere werknemers Online versie
18 juni 2019
 
Start Foundation
Beste lezer,

Voor 55-plussers kan het behoorlijk lastig zijn om weer een baan te vinden. Sommigen gooien het roer radicaal om en laten zich omscholen. Het zijn inspirerende verhalen die terug te vinden zijn op het Uit Ervaring Facebook platform dat wij onlangs hebben overgenomen. Daarnaast kunnen 55-plussers via Open Hiring weer aan het werk komen, sinds mei ook bij Chain Logistics in Uden. Het Brabants Dagblad nam er een kijkje. En verder kunnen we meegenieten met Bas Timmer, oprichter van Sheltersuit. Hij zet zijn goede daden voort in New York en maakte voor ons een korte vlog over zijn ervaringen daar.
55 is het nieuwe 35
´Succes bereik je nooit alleen, al heb je nog zoveel talent. Praat met de mensen om je heen, vertel de wereld wie je bent´. Inspirerende woorden van Martin Gijzemijter op de pagina van Facebook community ´Uit Ervaring´. Dit platform volgt vijftigplussers en laat zien hoe ze te werk gaan.
Voor Start Foundation is de groep die betrokken is bij deze community een van de speerpunt doelgroepen. 55-plussers worden misschien niet vaker werkloos dan jongere collega´s, maar voor hen is het wel veel lastiger om de weg weer terug te vinden naar de arbeidsmarkt. Wij zetten daarom extra in op initiatieven die dit moeten veranderen.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Zalmgedrag
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ik kon de terughoudendheid gewoon voelen. “Waarom wilt u dit?”, vroeg ze zuinigjes. “Kunt u hier niet iemand anders voor bellen?” Ze wilde snel een einde maken aan het gesprek. Kon liggen aan het tijdstip. Het was kort na vijven.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Open Hiring werkt! Ook bij Chain Logistics
“Een open mind, dat is het enige dat je nodig hebt”, aldus Rob Jansen van Chain Logistics. Op 20 mei ging daar de 2e pilot Open Hiring van start en sindsdien hebben zich 32 mensen gemeld die graag willen komen werken. Inmiddels zijn drie mensen ook al echt aan de slag gegaan, waarvan er één zelfs al is doorgestroomd naar een andere functie. Het Brabants Dagblad nam een kijkje en sprak met Sylvia, die er net haar eerste werkdag op had zitten.

Bekijk hier de video op bd.nl 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Maakerwerkvan.nu-campagne kon verwachtingen niet waarmaken
Een tv-spot gemaakt door regisseur Mari Sanders (bekend van onder meer de Rolstoel Roadmovie) was in februari 2018 de aftrap van onze landelijke campagne om aandacht te vragen voor de positie van 1,7 miljoen mensen met een arbeidsbeperking. Een groot deel van hen heeft nauwelijks kans op (duurzaam) werk.
In onze ‘commersocial’ gingen arbeidsgehandicapten daarom massaal de straat op om hun recht op werk op te eisen. Centraal onderdeel van de campagne was de website Maakerwerkvan.nu, waar mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact konden komen voor een netwerkgesprek. Mensen met een arbeidsbeperking (‘wensmakers’) presenteerden hun belangrijkste werkwensen, waar werkgevers vervolgens vrijblijvend op konden reageren. De hamvraag is natuurlijk of de campagne leidde tot meer wederzijds begrip, contact en het aangaan van netwerkgesprekken.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Sheltersuit in NYC
Bas Timmer maakte voor ons vanuit New York een vlogje. Hij wil 'global' gaan met zijn Sheltersuits en helpt daklozen in de kou met deze water- en winddichte jassen. In Nederland worden deze pakken gemaakt door Syrische vluchtelingen. Veel succes Bas!  
Bekijk de video
Facebook Twitter LinkedIn
 
Baankansen voor ouderen
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door