Relatie, geen uitzondering bij Emma.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online versie
1 december 2021
 
Start Foundation
Beste Relatie,

Met alweer de 57ste locatie op de teller maakt Open Hiring een flinke groei door. Elke nieuwe werkgever laat zien dat het anders kán. Dat doen ook de showcases van de parallelle arbeidsmarkt, zoals bij de Zorghub Delft waar de eerste 16 werknemers gestart zijn. Bij Emma at Work, dat we acht jaar geleden hielpen groeien, blijft duidelijk zichtbaar hoe het doelgroepregister juist mensen buitensluit. En Bastiaan kwam dankzij Driekant weer op het juiste pad na jaren ellende. 
Marlies van Hilten Emma at Work
Hoe gaat het nu met … Emma at Work?
Het is hard werken voor Emma at Work, dat alweer vijftien jaar jongeren met een fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst op de arbeidsmarkt helpt. ‘Close The Gap’ is het thema van hun strategie. Directeur Marlies van Hilten heeft alle vertrouwen in een snelle groei.

Echter, de invoering van nieuwe wetgeving in 2016 met het veelbesproken doelgroepregister leverde een blok aan het been op. “70% van onze jongeren valt buiten dat register, bijvoorbeeld omdat ze te hoog zijn opgeleid.” Een willekeurige greep uit de kandidaten die Emma at Work heeft bemiddeld laat zien dat het probleem omvangrijk en hardnekkig is.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
57 Open Hiring locaties in Nederland
La Place is een van de nieuwste Open Hiring werkgevers: de vestiging in Roermond is de 57ste plek waar werkzoekenden via Open Hiring een kans krijgen. Social Return Manager Dorieke Looije vertelt erover in de Financiële Telegraaf.
Lees het artikel
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwe banen via de Zorghub
De Zorghub leidt werkzoekenden op die langdurig werkloos en aangewezen op bijstand zijn. Bij twee zorgorganisaties in Delft volgden zestien deelnemers het afgelopen half jaar een opleiding en werkten daarbij tegelijkertijd op de locaties. Hiervan hebben twaalf tot op heden een contract.
Lees het interview
Facebook Twitter LinkedIn
 
‘Blij dat ik nu een andere Bas ben’
Bastiaan had heel wat los te laten. Als hij vrolijk en opgewekt de klanten bedient in de lunchroom van deze populaire Zutphense bakkerij, heb je niet het idee dat je te maken hebt met iemand die meer dan vijftien jaar zwaar verslaafd was aan drank en drugs: “Ja, ik heb een heleboel gekke dingen gedaan in het verleden, maar ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen".
Lees het interview
Facebook Twitter LinkedIn
 
De juiste term voor een werkzoekende...
‘Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ’ dat jargon was ons al heel lang een doorn in het oog. Een tijdje geleden gingen we op zoek naar een andere term. De conclusie, even verrassend als simpel, kreeg veel gehoor.
Lees verder
 
Column
LinkedIn
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ik heb de afgelopen jaren bijna evenzovele initiatieven op weg geholpen als begraven. Terwijl ik dit tik liggen er zeker weer vijf verzoeken voor uitstel van aflossing, kwijtschelding van rente en omzettingsverzoeken van leningen in donaties op mijn bureau. Vrijwel nooit lees ik daarover op LinkedIn.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Waar maak jij werk van?
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door