Houd altijd voor ogen dat leeftijd geen beperking is Online versie
14 mei 2019
 
Start Foundation
Beste lezer,

Voor wie eenmaal een bepaalde leeftijd heeft bereikt en dan werkloos raakt, is het vaak een crime om weer opnieuw werk te vinden. Twee maanden geleden berichtten we over Energiebox, een initiatief waarbij senioren uit de bijstand worden opgeleid tot energieadviseurs. Inmiddels lopen gesprekken met vier nieuwe woningbouwcorporaties en twee nieuwe gemeenten. Dat biedt wellicht ook perspectief voor de werkloze 55-plussers die kwamen kennismaken bij het event van Talentvol. Allemaal willen ze het liefst vandaag nog aan de slag, maar ze krijgen na een sollicitatie smoes na smoes te horen. Talentvol ging met deze mensen in gesprek en probeert te ondersteunen waar mogelijk. “Niemand in deze regio mag tegen zijn wil thuis zitten”, aldus projectleider Jos van Delft.
"Ik wil elke dag naar mijn werk kunnen gaan"
Je bent zo oud als je je voelt, luidt een gezegde. Dat geldt echter niet op de arbeidsmarkt, waar 55-plussers vaak buiten de boot vallen. Ze stuiten op vooroordelen, en krijgen bij instanties niet de aandacht die ze verdienen.Terwijl ze vaak beschikken over een uitgebreide arbeidservaring en staan te popelen om aan de slag te gaan. 
Voor deze groep organiseerde Talentvol een bijeenkomst in Veghel. ‘Houdt altijd voor ogen dat leeftijd geen beperking is.’ Ze hebben een duwtje in de rug nodig op zijn tijd, wat extra hulp. Het zijn mensen die graag willen werken en veel arbeids- en levenservaring in hun rugzak hebben. Alleen die leeftijd, hè...
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Bijeenkomst Talentvol
"Ik heb alle smoesjes al gehoord", Yvette van 57 wil na vier jaar thuis zitten gewoon weer aan het werk! Ze was een van de deelnemers aan de eerste bijeenkomst van Talentvol. Werkzoekende 55-plussers delen hun verhaal.
Bekijk de video hier
Facebook Twitter LinkedIn
 
Bezint eer ge begint
Hoe realistisch is het om Social Impact Bonds verder uit te rollen om complexe maatschappelijke problemen op te lossen? In dit artikel maken we de balans op. En hebben we, voor wie toch aan de slag wil met een SIB, een checklist om na te gaan of aan de belangrijkste voorwaarden is voldaan.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Toekomst
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ze klonk vriendelijk, maar beslist aan de telefoon. Haar cliënt had een besmette familienaam en was zelf ook geen braaf jongetje geweest. Nu zocht hij werk, maar zijn naam en verleden hielpen daar niet erg bij. Of we konden helpen. Wonderlijk hoe in al die jaren mensen vaak nog denken dat wij een soort uitzend-, arbeidsbureau zijn. 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Impact is net als liefde
Impact. Dat woord valt erg vaak in onze sector. Bedoeld wordt: het effect dat je acties hebben op de mensen op wie deze gericht zijn. Maar zelfs die definitie schiet wat tekort. Het begrip is lastig te definiëren en lastig te meten. Wanneer we het erover hebben, spreken we meestal over de randverschijnselen, en het is tegelijkertijd ontzettend belangrijk. Te vaak wordt namelijk maar uitgegaan van vanzelfsprekende effecten. Een onderzoeker zei ooit: “Eigenlijk is impact net als de liefde. Iedereen weet waar het over gaat en niemand kan het exact benoemen.”
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Gelijke kansen op de arbeidsmarkt
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door