relatie fijne feestdagen en tot ziens in 2019! Online versie
20 december 2018
 
Start Foundation
Beste relatie,

Op de valreep van het jaar nog wat mooi nieuws om te delen. Henk Smit van Driekant, een sociale bakkerij in Zutphen, bedacht een prachtig nieuw initiatief om het veelkoppige monster van de bureaucratie te verslaan. Jos Verhoeven geeft op persoonlijke titel een ‘piek per pakket’. Een hartverwarmende actie voor alle pakketbezorgers die tijdens de feestdagen allerlei luxe cadeaus rondbrengen, maar zelf nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Met trots presenteren we Start Foundation: the Movie. Twee minuten vol passie. Laat je inspireren door o.a. Rodney van den Hengel van Heilige Boontjes, hoogleraar Ton Wilthagen, bestuurslid Annemarie van Gaal en Henk van Huisstede, die ondanks leeftijdsdiscriminatie nooit opgaf en een nieuwe baan vond. 
Start Foundation: the movie
Voor iedereen die wil een plek op de arbeidsmarkt.
Een bevlogen betoog van Jos Verhoeven, Henk van Huisstede, Ton Wilthagen, Annemarie van Gaal en Rodney van den Hengel. 
Bekijk de video
Facebook Twitter LinkedIn
 
Nieuw bestuurslid
Na het vertrek van oud-USG-oprichter Alex Mulder uit het bestuur van Start Foundation dit najaar kwam er een vacature vrij. Die stoel bleef niet lang leeg. De 52-jarige Ron Steenkuijl stond al in de coulissen te trappelen.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Leer Garantie Plan
Henk Smit, oprichter van bakkerij Driekant in Zutphen, gaf meer dan 450 mensen opnieuw richting in hun leven. Henk wilde niet langer afhankelijk zijn van de overheid. Vorige week lanceerde Henk het Leer Garantie Plan.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Protest
Door Jos Verhoeven
Directeur Start Foundation
Tot voor kort was het gele hesje een redelijk anoniem onderdeel van mijn motoraccessoires. Ik associeerde het met veiligheid. Nu schijn je ermee uit te drukken dat je het ergens niet mee eens bent. Waarmee de hesjes het niet eens zijn, is mij overigens niet duidelijk. 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Sociale Vraagstukken
Ouderenwerkloosheid vraagt om ander type werkgever
DOOR FABIAN DEKKER, JOS VERHOEVEN
De positie van ouderen blijft precair, want eenmaal werkloos betekent langdurig werkloos. De vele overheidsmaatregelen blijken weinig doeltreffend. Ouderenwerkloosheid vraagt om een radicaal andere aanpak: op de werkplek.
Lees artikel
Facebook Twitter LinkedIn
 
Ook de Open Hiring™ programma-nieuwsbrief ontvangen? Opzeggen is altijd mogelijk.
Meld je hier aan.
In verband met de feestdagen is het kantoor van Start Foundation van 24 december 2018 t/m 1 januari 2019 gesloten. Voor dringende zaken kun je een WhatsApp sturen aan: 06-51391326.
Gelijke kansen
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door