Relatie fijne feestdagen en … gedraag je

Online versie
17 december 2020
 
Start Foundation
Beste Relatie,

We zijn weer terug bij af. Iedereen moet weer thuisblijven. Het virus houdt ons andermaal in de greep. 'Because you Dutchies did not behave', schreef een Nieuw-Zeelandse vriend. Daar is geen woord van gelogen. We sluiten een bizar jaar af. Terugblikken doen we later wel. Nu willen we vooral ons medeleven uitspreken aan hen die geliefden verloren, hun baan kwijtraakten, hun onderneming ten onder zien gaan en hen die nog minder kansen zien dan voorheen. We willen iedereen, maar vooral hen, een beter nieuwjaar toewensen. Misschien biedt deze nieuwsbrief met wat opbeurend nieuws enige troost. Fijne feestdagen en … gedraag je. ~ Jos Verhoeven, directeur Start Foundation.
#STAGECHALLENGE
Door corona zijn stageplekken enorm schaars. De SBB spreekt landelijk over een tekort van ruim 20.000 stageplaatsen. Daardoor is het extra lastig voor PRO-, VSO- en MBO 1- en 2-studenten om een stage te vinden. Vooral de regio Amsterdam kent een tekort van duizenden stageplaatsen. Start Foundation, USG People, SBB en de gemeente Amsterdam bundelen de krachten om deze groep scholieren te matchen aan leerbedrijven die momenteel wél iets voor ze kunnen betekenen.
Studenten die een stageplek zoeken in Amsterdam e.o., kunnen zich aanmelden bij USG People. Daarna brengt USG People de studenten onder de aandacht bij hun werkgeversnetwerk. Het doel is om minimaal 200 stagiair(e)s in die regio praktijk ervaring op te laten doen.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Open Hiring®-talkshow gemist?
Twee jaar nadat het eerste bedrijf in Nederland van start ging met Open Hiring, maken we de balans op in een talkshow met Rens de Jong. 
Bekijk de uitzending

Facebook Twitter LinkedIn
 
Iedereen onder dak
Eindhoven staat bekend als de hightech regio van ons land, maar de stad kent ook ruim 350 daklozen. Deze actie moet dat veranderen.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Baanbrekende ideeën
Nieuwe waardevolle banen voor mens en maatschappij. In een tiental interviews stellen de finalisten van de Werkinnovatie Prijs zich voor.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Poeppraat
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ik ging weer eens bij Pepijn langs. Pepijn is een zogeheten Wajonger. De Wajong is een uitkering voor mensen die voor hun 18e of tijdens een studie een ziekte of handicap hebben. Daardoor is werken lastig, maar niet onmogelijk. Pepijn werkt een aantal uren per week in een magazijn. 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Stages in het MBO
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door
...