Relatie we zijn de strijdlust niet verloren Online versie
30 maart 2021
 
Start Foundation
Beste Relatie,

Als je onlangs onze website hebt bezocht, dan is het je wellicht opgevallen dat we die een opfrisbeurt hebben gegeven. Niet een louter cosmetische ingreep om er beter uit te zien. De ingreep was nodig, om duidelijker te vertellen waar we tegenwoordig op focussen. Waar we voor staan, blijft onveranderd. Wij willen op onze eigen onafhankelijke manier mensen kansen bieden op de arbeidsmarkt. Via Open Hiring, via maatschappelijk waardevol werk, door in bedrijven te investeren en door zaken op te pakken en aan te kaarten als we dat nodig vinden. Desnoods op de barricaden, in de rechtszaal of via de media.
Uitgescholden voor ‘kutwijf’
Het werk van Nathalie op het callcenter van kringloopwarenhuis Het Goed heeft twee gezichten. Aan de ene kant zijn er soms totaal gefrustreerde bellers die haar zonder pardon uitschelden. En aan de andere kant weet ze zich omringd door collega’s en begeleiders die haar door diepe dalen en zware tijden van o.a. ziekte slepen: “Ze zijn geweldig hier. Ik wil hier nooit meer weg!”

Lees het interview


Facebook Twitter LinkedIn
 
Directeur Het Goed heeft strijdlust niet verloren
Het Goed, de keten van kringloopwarenhuizen, zet al zijn creativiteit in om de gevolgen van corona op te vangen. Hoewel de winkels vanaf half december dicht waren, werden de gevolgen voor het personeel tot een minimum beperkt. Nu de vestigingen van Het Goed sinds kort maximaal 50 klanten mogen ontvangen, ziet directeur Willem van Rijn meteen meer perspectief.
We kunnen door deze verruiming naar 70 à 80 procent van onze gebruikelijke omzet. Dat is een enorme opluchting, hoewel Het Goed wel wat vlees op de botten had, want 2020 was voor ons een topjaar’, zegt directeur Willem van Rijn. Daarmee is niet gezegd dat de organisatie van elastiek is. ‘De angst voor verlies van werk is groot bij onze doelgroepen.’
Lees het interview
Facebook Twitter LinkedIn
Kosten-batenanalyse basisbaan
De basisbaan krijgt veel belangstelling. Dat vinden wij a priori positief. Immers, zo veel mogelijk mensen via werk mee laten doen is belangrijk. Maar we moeten kritisch blijven. Start Foundation deed onderzoek naar de eerste twee pilots met basisbanen in Nederland.
Bekijk het rapport
Facebook Twitter LinkedIn
 
Open Hiring® in de media
Niet solliciteren, toch een baan: steeds meer bedrijven werken met 'open hiring'
- NRC
Lees meer
 
 
Column
Opgelicht
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
“Ik schat dat het om een ton of acht, negen gaat die we afschrijven”, zei een collega-fondsdirecteur op een zonnig terras enkele jaren geleden. “Weet je, Jos! Het kost meer om dat te innen dan dat het oplevert. Bovendien zijn dat geen leuke zaken om naar buiten te brengen.” We spraken over dubieuze afnemers.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Kansen bieden op de arbeidsmarkt
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door