Directeur Rob Jansen van Chain Logistics moet dit eerlijk toegeven ... Online versie
Programma Open Hiring™
17 juli 2019
 
Start Foundation
Beste relatie,

De baan zonder sollicitatiegesprek krijgt voet aan de grond in Nederland. Bij pilotbedrijf MamaLoes in Goirle staan inmiddels 113 mensen op de vacaturewachtlijst. De nummer zes op deze lijst heeft ondertussen een baan. Bij Chain Logistics in Uden staan 42 namen op de vacaturewachtlijst. Zojuist heeft de logistiek dienstverlener nummer vier een contract aangeboden. Als klap op de vuurpijl staan er drie bedrijven achter de coulissen te trappelen om te starten met Open Hiring. Meer daarover na de zomervakanties!
Ondernemer Rob Jansen in de Volkskrant:
Zonder Open Hiring had ik Suzan wellicht niet aangenomen
Een lief experiment, dat is ‘Open Hiring’. Geen brief, geen cv, geen antecedentenonderzoek, geen gesprek. Gewoon aan de slag. De Volkskrant publiceerde een uitgebreide rapportage van pilotbedrijf Chain Logistics. © Joost de Vries en foto Raymond Rutting/de Volkskrant
Lees het artikel
Facebook Twitter LinkedIn
 
Column
Woorden
Door Ingeborg Zwolsman,
Programmamanager Open Hiring
“Wij willen minimaal 1.000 mensen uit de bakken halen”, “er is een granieten bestand”, “afstand tot de arbeidsmarkt”, “labelen van werknemers op hun beperkingen”. Dat zijn de woorden die wij gewend zijn te gebruiken. We leggen de nadruk op wat iemand niet kan, terwijl werk gaat over het deel dat iemand wel kan.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
MamaLoes in beeld
FNV Uitkeringsgerechtigden ging langs bij MamaLoes in Goirle en maakte een digitale fotorapportage. Open Hiring-kandidaat Corné: "De sfeer is hier fijn, mensen helpen elkaar."
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Niet linksom? Dan ...
Rechtsom! Nieuwe initiatieven zorgen voor betere kansen op de arbeidsmarkt, aldus de Landelijke Cliëntenraad. Een interview met Ingeborg Zwolsman op pagina 8.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Iedereen kan dit!
"Ik heb de advertentie zien staan op Facebook. Ik vond het handig dat je gewoon langs mocht komen. Gewoon inschrijven en dan heb je altijd een kans om te mogen werken. Een heel mooi initiatief!" ~ Sylvia van Hees
Terugkijken via Brabants Dagblad 1.54 minuut
Facebook Twitter LinkedIn
 
De Normaalste Zaak On Tour

De Normaalste Zaak is een netwerk van inclusieve werkgevers. Na de zomervakantie organiseren zij een vijftal bijeenkomsten in het land. Onderdeel van het programma is Open Hiring. Welkom zijn werkgevers (ook niet-leden) en vertegenwoordigers van de publieke sector.

Zwolle op 24 september | aanmelden
Utrecht op 28 oktober aanmelden
Arnhem op 31 oktober | aanmelden
Amsterdam op 18 november | aanmelden
Tilburg op 27 november | aanmelden
 
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
www.openhiring.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door