Langdurig werklozen moeten nú worden geholpen Online versie
12 november 2019
 
Start Foundation
Beste lezer,

Werk is er zat. Je moet het alleen zien. Geld is er zat. Je moet het alleen anders inzetten. Beide ingrediënten kun je koppelen aan een nieuwe manier van werkloosheidsbestrijding. Zoals bij Energiebox waar oudere werkzoekenden een product aanbieden dat goed is voor klimaat en portemonnee. Naast Utrecht heeft ook Eindhoven nu een eigen variant. En daar hoeft het niet bij te blijven. Ook andere gemeenten mogen zich melden om mee te doen. Elders in dit nummer leggen Jos Verhoeven en Fabian Dekker uit waarom het verstandig is om van twee noden een deugd te maken.
I
Ook Eindhoven aan de slag met Energiebox
Sociale doelstellingen bereiken, energie besparen en inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar werk. Dat kunnen gemeenten voor elkaar krijgen met het project Energiebox. Na Utrecht volgt nu ook Eindhoven met een pilot. 
Vier Eindhovenaren, werkzoekend in de 55+-leeftijdscategorie, worden opgeleid tot Energiecoach. Zij helpen inwoners – vooral die met een kleine portemonnee – hun huis te verduurzamen en hun energierekening omlaag te brengen. Zo slaat de gemeente Eindhoven twee vliegen in één klap.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Dinsdag
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ochtend.
Onberispelijk gekleed zitten ze op ons te wachten. De twee jonge dames van het adviesbureau. Op pad voor een gemeente die weleens het mes zal gaan zetten in de bijstandspopulatie. En dat met name voor de mensen die al heel lang in die bijstandsbak zitten.

Thee en water drinken ze. Mooie drielettergrepige voornamen hoor ik, als ze zich voorstellen.

Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Werk aan de winkel
Het droevige nieuws kwam vorige maand van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ondanks alle beleid, wetgeving, akkoorden en wat dies meer zij, geven werkgevers weinig prioriteit aan inclusief personeelsbeleid, zoals het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking of oudere werknemers. Voor ons geen nieuws onder de zon en om die reden lanceerden we twee jaar geleden, samen met arbeidsmarktprofessor Ton Wilthagen, de zogeheten parallelle arbeidsmarkt.
Recentelijk vroegen we duizend Nederlanders waar we mee aan de slag moeten. Wat vinden zij maatschappelijk waardevol werk? De uitkomsten vind je via onderstaande link. 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Langdurig werklozen moeten nú worden geholpen
Jos Verhoeven en Fabian Dekker in gesprek met de Telegraaf: "We moeten zo snel mogelijk de handen ineenslaan om de grote groep langdurig werklozen aan een baan te helpen" 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Engerds
Recent besteedden diverse media weer volop aandacht aan ons programma Open Hiring®, een baan zonder sollicitatiegesprek. Toch is collega Lycia Bakker hier niet onverdeeld gelukkig over. In haar blog lees je waarom.
 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Uit ervaring held Jadra
Op onze Facebook community 'Uit Ervaring' portreteren we oudere werkzoekenden. Bekijk hier het verhaal van Jadra, die zich op haar 50e liet omscholen tot telecommonteur. 
Erg inspirerend!
Jadra - de Sleutelaar
Bekijk op Youtube
Facebook Twitter LinkedIn
 
Gelijke kansen op de arbeidsmarkt
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door