Wie durft werk te maken van een baan zonder sollicitatiegesprek? Online versie
11 februari 2020
 
Start Foundation
Beste lezer,

Afgelopen januari namen we afscheid van bestuursvoorzitter Han Noten. We vonden een waardige opvolger in Staf Depla, oud-Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-wethouder van Eindhoven. Steeds meer werkgevers in Nederland hebben het lef en vertrouwen om mensen aan te nemen zonder sollicitatiegesprek. De enige voorwaarde is dat de werkzoekende zelf denkt het werk te kunnen en te willen doen. Zo krijgen mensen een baankans die nu ongewild langs de kant staan. Vorige week is CenterParcs de Limburgse Peel gestart met Open Hiring. Gisteren volgde alweer het tweede bedrijf in Limburg: Cox & Co.  
'Koers houden vraagt om verandering' 
Als het op bestuurlijke zwaargewichten aankomt, hebben we een reputatie hoog te houden. Met die traditie wordt zeker niet gebroken na het recente afscheid van PvdA-coryfee Han Noten als voorzitter en de komst van Staf Depla als zijn opvolger. Depla heeft een indrukwekkend cv als oud-Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-wethouder van Eindhoven. We spraken met onze nieuwe voorzitter en stellen hem kort aan u voor.
Staf Depla (1960) komt uit een gezin waar hij maatschappelijke verantwoordelijkheid met de paplepel kreeg ingegoten. Vader Depla had een advocatenkantoor in Eindhoven, moeder Depla was actief in het verenigingsleven. Het was jeugdvriend en later burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel die hem eind jaren zeventig lid wist te maken van de Jonge Socialisten. Het vooruitgangs- en emancipatiedenken deed hem kiezen voor de PvdA.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
'Als jij voor mensen zorgt, zorgen mensen ook voor jouw bedrijf'
Open Hiring vervolgt zijn gestage opmars in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat is een van de conclusies uit de bijeenkomst die op donderdag 30 januari plaatsvond bij leerlooierij ECCO Leather in Dongen, een van de bedrijven die het concept van de ‘baan zonder sollicitatiegesprek’ toepassen in hun personeelsbeleid.
Tijdens de meeting werd door een gezelschap van circa veertig werkgevers, deskundigen en andere betrokkenen (waaronder een delegatie uit België, waar ook wordt gestudeerd op een experiment met Open Hiring) ingezoomd op diverse aspecten van deze filosofie.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Eerste diploma's Ambachtsacademie
De eerste vijftigplussers die via de Ambachtsacademie het roer hebben omgegooid, kregen in januari hun diploma's van minister Koolmees. Bekijk hier de uitzending van EenVandaag. 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Open Hiring in America

CenterParcs de Limburgse Peel in America is het eerste bedrijf in Limburg dat nieuwe medewerkers aanneemt via Open Hiring. De vacature is opengesteld voor banen in de 'housekeeping'.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Dagkoersen
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ik draai de volumeknop van de radio wat hoger. Onder leiding van Thijs van den Brink is een discussie gaande tussen VVD-Tweede Kamerlid Judith Tielen en mijn wetenschappelijke partner in crime Ton Wilthagen.

Aanleiding voor de discussie is een rapport van de WRR dat onder andere adviseert om speciale banen te creëren voor mensen die nauwelijks of geen kans maken op de reguliere arbeidsmarkt.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Baankansen voor ouderen
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door
...