Nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) brengt naar ons idee alles behalve balans. Online versie
3 december 2018
 
Start Foundation
Beste relatie,

De nieuwe wet Arbeidsmarkt in balans, vandaag onderwerp van een hoorzitting in de Tweede Kamer, brengt naar ons idee alles behalve balans. Onze open brief aan minister Koolmees windt er geen doekjes om. We fileren de wet en komen dan, zoals van ons verwacht mag worden, met een oplossing. Een oplossing voor de vele mensen die langs de kant staan of in laagbetaalde flexibele baantjes zonder zekerheid werken. In deze nieuwsbrief ook aandacht voor het bezoek van Mike Brady van de New Yorkse Greyston Bakery aan een van de bedrijven die hier gaan experimenteren met Open Hiring™.

Open brief
Woutertje Kaboutertje
Door Jos Verhoeven
Directeur Start Foundation
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Wet Arbeidsmarkt in balans (Wab) naar de Tweede Kamer gestuurd. Wat ons betreft geen passend antwoord op de vraagstukken die voorliggen. In deze open brief aan de minister roepen wij hem op zijn naam eer aan te doen.  
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Start Foundation: The Movie
De setting deed denken aan Tarantino’s Reservoir Dogs. Een lege fabriekshal als decor voor Start Foundation: the movie. Acteurs uit de inclusieve samenleving. De première? Rond kerst.
Hoe exporteer je ‘Open Hiring™’ naar Nederland?
Mike Brady, algemeen directeur van Greyston Bakery in een voorstad van New York, laat zich zeer geïnteresseerd rondleiden bij MamaLoes Babysjop in Goirle. Hij is een week in Nederland en bezoekt onder andere MamaLoes Babysjop, die als eerste pilotbedrijf met het Open Hiring™-model van Greyston van start gaat. Directeur ‘Mama’ Loes Kluwen-de Volder laat Mike zien welke kansen haar bedrijf nu al aan mensen biedt.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Ook de Open Hiring™ programma-nieuwsbrief ontvangen? Opzeggen is altijd mogelijk.
Meld je hier aan.
De Ambachtsacademie voor 50-plussers
De Ambachtsacademie lijkt per 1 januari geen nieuwe instroom meer toe te mogen laten. De academie wordt ook door ons gesteund. Nu stoppen is kind, badwater en geld weggooien.
Bekijk de video
Facebook Twitter LinkedIn
 
Oplossingen voor de arbeidsmarkt
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door