Relatie de toekomst vraagt meer dan ooit om nieuwe businessmodellen, zodat we meer mensen in staat stellen om tegen loon maatschappelijk waardevol te werken. Online versie
7 juli 2020
 
Start Foundation
Beste Relatie,

De bizarre eerste helft van 2020 zit erop. “It’s the end of the world as we know it”, zong Michael Stipe van de rockband REM ooit. Zo voelt het soms ook, ofschoon het lijkt alsof we terugkeren naar een wat normalere situatie. Schijn kan echter bedriegen en wie weet zitten we in het oog van de storm. De vakanties staan voor de deur. Tijd voor bezinning en reflectie. Dat gaan wij ook doen. Wat hebben we geleerd van deze rare periode? Hoe bereiden we ons voor op de komende? Genoeg stof om over na te denken achter in de tuin, op de camping, aan het strand of waar dan ook. Blijf gezond en laad je accu goed op. Voor als de storm mogelijk weer oplaait in de tweede helft.
Open Hiring geslaagd voor de stresstest
De groep ondernemers die experimenteert met een baan zonder sollicitatiegesprek (die elke werkzoekende gelijke kansen geeft op de arbeidsmarkt), neemt ondanks de onzekere vooruitzichten geen afscheid van Open Hiring. 
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Werkinnovatie Prijs
De toekomst vraagt meer dan ooit om nieuwe businessmodellen, zodat we meer mensen in staat stellen om tegen loon maatschappelijk waardevol te werken. Daarom heeft Start Foundation in samenwerking met Cedris de Werkinnovatie Prijs gelanceerd. Er is drie miljoen euro startkapitaal beschikbaar voor businessplannen voor nieuw maatschappelijk waardevol werk. Werk dat nu nog blijft liggen, omdat onder andere de financiering voor deze banen lijkt te ontbreken.
Projectideeën moeten ingediend en mede uitgevoerd worden door Cedris-leden. Niet-leden met goede ideeën staat het volledig vrij om een Cedris-lid in hun omgeving te benaderen en samen een projectidee in te dienen. Wij geloven dat juist deze samenwerking een vruchtbare basis kan zijn voor nieuwe waardevolle banen voor mens en maatschappij.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Top 3 best gelezen artikelen op de nacorona blog

1. Blog Naima Ait Ali: Zij leeft door Xeroderma Pigmentosa al 7300 dagen in quarantaine. En nee, daar kijkt ze niet tegenop. Naima is social media spits bij Onbeperkt aan de Slag.

2. Blog Open Hiring-ondernemer Rob Jansen: Hij kreeg vanuit de werknemers spontaan de boodschap dat het uitbetalen van het vakantiegeld mag worden uitgesteld.

3. Blog Jan Storck: Niemand zei het openlijk, maar zijn leeftijd speelde zeker een rol. Na een tijd in de WW kon Jan (62) dit jaar aan de slag als adviseur bij Energiebox..
 
Nederland Kansrijk
Nederland Kansrijk is een brede beweging van organisaties en mensen die zich vol vuur inzetten voor een kansrijke arbeidsmarkt. Zij pleiten voor een arbeidsmarkt zonder tweedeling, onderscheid en werkende armen. Een van de initiatiefnemers is prof. dr. Ton Wilthagen.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
'Hij'
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
‘Hij’ was er klaar voor.

De minister was via een beeldverbinding aanwezig. ‘Zijne excellentie’, zoals de ook aanwezige commissaris van de Koning hem noemde, kon niet fysiek onder de Haagse stolp vandaan komen.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Maatschappelijk waardevol werk
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door
...