Relatie, iedereen verdient een tweede kans

Online versie
12 februari 2021
 
Start Foundation
Beste Relatie,

Iedereen verdient een tweede kans. Dat vindt ook supermarktondernemer Monique Ravenstijn, die een tweetal Jumbo’s runt in Noord-Holland. Volgende week start ze met Open Hiring. Ze stelt maar liefst zes vacatures open voor een baan zonder sollicitatiegesprek. Monique gelooft er heilig in, dat als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn, alles mogelijk is. Het bewijs daarvoor levert onder meer voormalig drugsdealer Siem. Hij ruilt zijn luxe leven in voor een bouwput vijf meter onder water. Ook Start Foundation-directeur Jos Verhoeven onderstreept in zijn column dat je mensen niet te snel moet afschrijven. Hij reflecteert daarmee op de rellen van vorige maand: ‘Een klootzak kan altijd nog een klootzakje worden’.
Drugsdealer wordt diepzeeduiker
In zijn hoogtijdagen als drugsdealer boekte Siem (24) als hij ging stappen, steevast een luxe suite op de bovenste verdieping van een Rotterdams vijfsterrenhotel. Vandaag, een winterse dag in januari, werkt hij in een diepe bouwput vijf meter ónder water aan een nieuwe ingang van een metrostation in datzelfde Rotterdam.

Het modderige water is ijskoud, het zicht is nul en het werken onder water in een stug duikerspak met 70 kilo extra gewicht aan je lijf om op diepte te blijven, is letterlijk loodzwaar. Toch spreekt Siem over ‘een lot uit de loterij’. Lees hier zijn verhaal.
Facebook Twitter LinkedIn
 
Hallo Open Hiring!
Jumbo-supermarktondernemer Monique Ravenstijn stond aanvankelijk heel sceptisch tegenover Open Hiring. “Ik had er best wel mijn vraagtekens bij of dat hier wel zou werken. Tot ik ontdekte dat deze aanpak heel sterk vanuit de werkgever is uitgedacht.”
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Winnaars Werkinnovatie Prijs
De sociale werkbedrijven Pantar en Werkse! zijn de winnaars van de Werkinnovatie Prijs. Zij ontvangen ieder maximaal 1 miljoen euro van Start Foundation. Met dat geld mogen ze een plan uitvoeren waarmee nieuwe betaalde maatschappelijke banen ontstaan voor mensen die nu vrijwel kansloos zijn op de arbeidsmarkt. 
Pantar gaat een ‘Circulaire Hub’ opzetten in Amsterdam. De circulaire hub gaat nieuw werk creëren door afval- en productstromen te organiseren en door maximaal in te zetten op hergebruik. Het idee is om van afval grondstoffen te maken voor onder meer de productie van oesterzwammen en zeep. Het plan moet 120 nieuwe banen scheppen voor mensen voor wie het moeilijk is regulier werk te vinden. Werkse! wint met ‘De Zorghub’ in Delft. Hier krijgen ten minste vijftig mensen uit de bijstand een baan met eenvoudige zorgtaken die nu blijven liggen. Het draait om hulp in de tuin, vervoer naar zorgafspraken of werkzaamheden die op een andere manier niet te bekostigen zijn.

De Werkinnovatie Prijs is een samenwerking tussen Start Foundation en brancheorganisatie Cedris.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Lunchroom Up draait op ex-verslaafden
Mede door een achtergestelde lening van Start Foundation kunnen vijftien ex-verslaafden hier een jaar lang werken aan een mbo-opleiding mét uitzicht op werk. Initiatiefnemer Willem Govers was zelf twintig jaar lang aan alcohol verslaafd.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Column
Klootzak en klootzakje
Door Jos Verhoeven,
Directeur Start Foundation
Ik pinkte een traantje weg toen ik de schade zag in mijn stad. Het stationsplein in Eindhoven leek wel oorlogsgebied. De dag erna ontving ik zelfs uit Ethiopië een bericht van een vriend die zich afvroeg wat er in hemelsnaam hier aan de hand was geweest. Bad news travels fast.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Een tweede kans op de arbeidsmarkt
Start Foundation
Start Foundation
Klokgebouw 188
5617 AB Eindhoven
040 – 246 18 50
 
info@startfoundation.nl
www.startfoundation.nl
Volg ons:
Facebook   Twitter   Linkedin
Stuur deze nieuwsbrief door
...